Soloconcert van Walter Hus/ CENTRALE for contemporary art

Walter Hus is een componist met zin voor experiment. In de jaren 80 was hij mede-oprichter, pianist en componist bij de avant-garde groep Maximalist!. Over de jaren componeert hij een imposant oeuvre van opera’s, kamermuziek, concerto’s, symfonische – en vocale muziek en werk voor piano, zijn eigen instrument. 

Bovendien gaat hij ontelbare samenwerkingen aan met theaterregisseurs, choreografen, film- en videomakers, schrijvers, tekenaars, video-game ontwerpers, rock- en techno- muzikanten… De laatste jaren ontwikkelde hij een revolutionaire creatie op de computergestuurde muziekautomaten van de firma Decap, de high-tech versie van het dansorgel uit de jaren zestig. 

Walter Hus nu twee uitzonderlijke solo-piano concerten spelen. Hij grijpt hierin terug naar zijn meest radicale werk uit de jaren 80 en 90 en brengt ook de wereldcreatie van nieuw werk. 

Walter Hus zien pianospelen is een intense en knetterende ervaring. Hij combineert in zijn spel tegelijk brute kracht en pianistiek raffinement. Kom en ontmoet deze componist-muzikant en zijn unieke piano-universum.

Share