Voorstelling-Performance als steun voor MIGRANTEN
Rond Tederheid.

Stelt u zich vragen over ‘vluchtelingen’ en waar zij dagelijks mee bezig zijn? Ontmoet hen dan op zaterdag 3 februari en beleef samen met hen een mooi klankmoment in het kader van de Week van de Klank, met een voorstelling van Coline Billen.

Sinds 2011 werkt Coline Billen en haar Transe-en-Danse regelmatig in opvangcentra voor asielzoekers. Ze geeft daar kunstinitiatie op basis van interculturele ontmoetingen. Hierdoor bouwt ze uiteraard een sterke band op met de bewoners van deze centra, die hun harten luchten. Ze hoort hun angsten, dromen, hoop en hun vragen over wederzijdse hulp, solidariteit, liefde, onthaal, het delen, vrede, respect…. Die thema’s worden het onderwerp van deze voorstellingen. De situatie van asielzoekers is precair. Ze weten niet hoe lang de procedure kan duren en of ze in België kunnen blijven na “een” antwoord.

Op zaterdag 3 februari ziet u twee voorstellingen van mensen die (nu nog…) op Belgisch grondgebied wonen.

Vervagen onze dromen ?” is een creatie van een groep inwoners van het Rode Kruiscentrum van Belgrado (Namen).

We ALL Need LOVE” werd gemaakt op verzoek van de Stad Brussel, in oktober 2017, met een groep asielzoekers uit het Klein Kasteeltje.
Nadien volgt een vragen-antwoord moment van 20 minuten. En een initiatie tot de DABKA (20 min), een traditionele Palestijnse dans die vreugde doet opwellen in hart en… benen.

U hoort ook feestelijke muziek van de fanfare « La Nouvelle Flibuste »!

Met daarnaast nog andere performances.

Tijdens deze avond kan u uw steun betuigen door uw aanwezigheid. Er zal ook een spaarvarken staan voor het publiek.

Met de steun van het Huis van de Auteurs (SACD-Scam), de Stad Brussel en de deelname van het Burgerplatform voor Hulp aan Vluchtelingen.

www.transe-en-danse.org

La Nouvelle Flibuste. La chute de la tortue

www.bxlrefugees.be

 

Share