INTER/ACT/SON – Judit Emese Konopas

Iedereen is katalysator, vertaler en getuige van zijn omgeving. Steden zijn labyrinten, projecties van ons leven. Mensen, hun lawaai, de geluiden en ook stemmen bepalen plekken en de sfeer die er hangt.

Judit nodigt mensen uit om de stad te begrijpen aan de hand van geluiden en interactie. Zij stelt een nieuwe auditieve kaart samen dankzij liminale observaties.

Judit Emese Konopas studeerde architectuur en werkte in Londen en Boedapest. Ze werd niet alleen bekroond voor haar architecturale en fotografische werk, maar ook voor haar geluidsonderzoek en haar soundsculptures.  

Haar werken – die voornamelijk gebaseerd zijn op interactie, communicatie en nevenschikking met verschillende oppervlakken en texturen – zijn op verschillende tentoonstellingen in heel Europa gepresenteerd. Ze publiceerde wereldwijd, waaronder het gebied van interieurontwerp, architectuur, fotografie en muziek.

Vanaf het begin van haar carrière is ze gefocust op visualisatie en vorm van ruimtes. Haar verdere interesses strekten zich wijd uit in verschillende genres, zoals architectuur, kunst, muziek, fotografie en hedendaagse dans. Na een fase van stuiteren om hen heen, experimenteert ze met het verbinden van de verschillende velden en deze uit te zetten in geluidsinstallaties en geluidsculpturen.

Ze is een organisator, onderzoeker en geluidskunstenaar betrokken bij diverse activiteiten, zoals Sonic Speeltuin voor de Factory Picture Boedapest en de revisies Realisme mini-festival gehouden in Patyolat Cultural Center. Ze trad op haar interactieve geluidsinstallatie, Earnest Endeavour in 4DSOUND bij Showroom of Contemporary Sound, houdt ze workshops voor verschillende universiteiten en artistieke reuring ook.

soundcloud.com/judit-emese-konopas
juditemesekonopas.tumblr.com
4dsound.net/artist-2/2016/3/23/judit
vimeo.com/juditemesekonopas

STILL TRYING TO FLY – Roberta Miss (aka +nurse+)

Tijdens haar residentie in QO2, zet ze haar onderzoek naar sampling en mixing tools verder. Ze gebruikt de ruimte daar om haar nieuwe klank- en visuele vormen uit te testen. Een hybride installatie in samenwerking met fotograaf Mathieu Lecouturier.

Robertamiss.com
Poxcat.com

 

Share